Spinnen in huis… Deze kun je verjagen met kastanjes

De herfst is echt begonnen, de eerste stormen hebben we gehad. Ook hebben we nog geboft met hele mooie zonnige dagen. Ondanks het afgelopen mooie weer zie je ook spinnen buiten verschijnen. In heggen, struiken en vele andere plekken.
Daar vind ik ze heel leuk en nuttig om te zien. Zeker in de ochtend zijn al die dauwdruppels op hun spinnenwebben erg mooi. Maar in huis heb ik ze liever niet!

Hoe kan je voor zorgen dat ze niet in je huis komen? Daar heb ik al een hele tijd een leuke én eenvoudige truc voor.

Het is ook de tijd dat de kastanjes uit de boom vallen. En die kan je weer heel goed gebruiken om de spinnen uit je huis te verjagen.
Prik namelijk een gaatje in de kastanje en leg of hang ze dicht bij je deur of raam waar de spinnen door naar binnen komen. Ik prik meestal het gaatje met een paperclip in de kastanje en hang ze vervolgens met een touwtje aan het scharnier achter mijn voordeur. Dit zorgt dat ik een lange periode geen spinnen meer op bezoek heb in huis!

Ik doe dit al een paar jaar en het helpt echt. Probeer het zelf en misschien ervaar je ook dat spinnen jouw huis overslaan. Ik ben benieuwd…