Opgeruimd staat netjes

Tijdens mijn fietsrit naar mijn werk kom ik altijd langs een klein stuk weiland dat er nog redelijk ongerept bij ligt. Daar geniet ik het hele jaar door van. Je kunt hier heel goed de veranderingen van de seizoenen volgen. Dat is leuk om waar te nemen.
Elk jaar zo tegen het einde van de zomer weet ik dat het gebeurd. Dan komt de maaimachine en maait het hele weiland plat. Alle grassen vol met kleur en vele tinten groen waar ik de hele zomer van heb genoten liggen er dan droog bij en zie ik weer een groot veld met leegte.
De eerste keren dat dit gebeurde vond ik het helemaal niet zo leuk. Ik miste de weelderigheid en de volle groei, maar steeds meer ben ik het juist anders gaan bekijken en kan ik het in een ander perspectief zien. Het is voor mij zelfs een soort ankerpunt geworden.

Eigenlijk is de aanblik op dit lege veld helemaal niet onprettig. Het geeft ook rust en een opgeruimd gevoel. Bovendien kan het gras opnieuw groeien en nieuwe (herfst)bloemen geven. Ik vergelijk het met een leeg hoofd. Dat is goed voor je en schept ruimte voor nieuwe dingen.En dat past dan bij mijn beeld zoals je je kan voelen wanneer je van je rustige vakantie of vrije tijd hebt genoten en terug aan het werk gaat.

“Zo werkt natuurcoaching, door op deze manier naar de natuur te kijken.”

Nu is dit jaar mijn vakantieperiode wat gek en onrustig verlopen waardoor ik de draad wat te snel heb opgepakt op mijn werk. Ik voelde het zelf al de afgelopen week dat ik niet genoeg tijd heb genomen om rustig aan te doen.

Dan ben ik ergens blij dat ik langs ‘mijn weiland’ fiets en deze me laat inzien dat ik toch binnenkort opnieuw tijd voor mezelf moet nemen om mijn hoofd te leeg te maken. Gelukkig blijft het weiland er nog wel even zo bij liggen om me te helpen herinneren aan deze afspraak met mezelf. Dat gaat vast goed komen! ?

Dit is mijn persoonlijke ervaring wat de natuur voor je kan betekenen als je er voor open staat.
Met een open blik de natuur ingaan en met een andere manier van beleven kan dit je verder helpen wanneer je met vragen zit. Of wanneer je behoefte hebt om te ontspannen, dan kan een wandeling met natuurgerichte opdrachten je al heel goed doen.

Je kunt me altijd bellen of mailen wanneer je interesse hebt en maak ik graag een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek met je.
https://natuurverbindt.nl/contact/

Geniet nog van een fijne zomer!