Een natuurcoach maakt gebruik van de wetmatigheden en de processen van de natuur, waar de mens zelf een onderdeel van is. En zoals Goethe zei: “iets van buiten is een uitdrukking van iets van binnen.” Zo zie ik de werking van natuur. De natuur die je buiten beleeft doet iets met je van binnen.

Daarnaast is in meerdere onderzoeken aangetoond dat de natuur een helend effect kan hebben op onze gezondheid. Zo heeft onder andere het IVN (de landelijke stichting voor natuur en milieueducatie) een Factsheet ontwikkeld voor artsen over het effect van de natuur op onze gezondheid. Via ivn.nl kunt u deze informatie downloaden.

 

Het effect

Wat kan een wandeling met mij in de natuur je opleveren?

 • Een fijn en ontspannen gevoel. Er gebeurt veel moois in de natuur. Al je zintuigen kun je gebruiken wanneer je een wandeling maakt.
 • Een stressvrij gevoel. De natuur kan een helend effect hebben op tekens van stress of spanning. De Balanswandelingen die ik aanbied sluiten hierop aan en helpen om de signalen van stress in je lichaam beter te leren herkennen.
 • Een fit gevoel. De natuur nodigt uit tot beweging. Zo verbetert de natuur ook je ook je fysieke gezondheid.

Aanbod

Mijn aanbod is voor particulieren en bedrijven. De coaching sessies kan ik individueel aanbieden maar ook voor een kleine groep van maximaal 4 personen.

 • De balanswandelingen
  Met deze wandelingen wil ik je bewust maken van je zintuigen. Dat je deze kan inzetten of gebruiken om stress en spanning te leren herkennen en om te zetten in ontspanning zodat je weer een gezond evenwicht ervaart. Iedere wandeling duurt circa anderhalf uur.
  Voor meer informatie klik hier
 • De seizoenswandelingen
  De vier seizoenswandelingen staan elk voor een levensthema. Misschien speelt één ervan nu ook in jouw leven. Door de wandeling met natuuropdracht te lopen kan deze mogelijk inzicht geven op je eigen situatie. Iedere wandeling duurt circa ruim één uur.
  Voor meer informatie klik hier
 • Het natuurstilleven
  Een andere invalshoek om je zelf te leren kennen is met natuurlijke materialen in de natuur een natuur stilleven maken. Samen gaan we naar buiten en zoeken een plek waar je aan de slag kunt gaan. Het maken van een natuur stilleven en het bespreken ervan duurt circa ruim één uur.
  Voor meer informatie hier

Aanpassing aanbod
We leven op dit moment in een uitzonderlijke gekke tijd… Het cornavirus raakt ons allemaal. Daarom heb ik mijn aanbod aangepast.
In overleg kunnen we samen kijken of we op gepaste afstand buiten afspreken of dat je van mij een aangeboden natuuropdracht online ontvangt en deze zelf (buiten) uitwerkt.
Wanneer je deze hebt afgerond, beslissen we wat het beste past om samen te bespreken, buiten of allebei thuis via de computer.

Tarief

De kosten per wandeling zijn € 60,00 incl. BTW.
Mijn wandelingen vinden plaats in het gebied Buytenhout. Dit zijn de natuurgebieden tussen Delft en Zoetermeer. Voor wandelen op andere locaties dan Buytenhout, zijn de kosten op aanvraag.

 

Mogelijke andere financieringsvergoedingen

Wanneer je gebruik wilt maken van mijn aanbod zijn er mogelijk partijen die een deel van de kosten willen vergoeden. Zoals:

 • Werkgever
  Wanneer je vraag werk gerelateerd is (of invloed heeft op jou werk), dan is het zeker de moeite waard om dit met jouw werkgever te bespreken. Vaak reserveert een werkgever een budget per medewerker voor coaching of opleidingen.
 • Arbodienst
  Werkgevers zijn na overleg met de bedrijfsarts vaak bereid om coachkosten te vergoeden in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter. Bijvoorbeeld wanneer er sprake is van een re-integratietraject, burn-out preventie en ter voorkoming van langdurig ziekteverzuim.
 • PGB
  Het is mogelijk dat budgethouders van een PGB gebruik kunnen maken van een jaarlijks verantwoordingsvrij bedrag waarmee andere uitgaven dan zorg gefinancierd kunnen worden.

 

Informatie

Voor vragen over dit aanbod of het maken van een gratis kennismakingsgesprek, neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op. Contact