Kunstzinnig Dynamisch Coachen

Ben je de verbinding tussen je hart, handen en hoofd kwijt? Ga dan met mij een traject aan waarin ik je kan begeleiden als kunstzinnig dynamisch coach. Wat dit voor methode is, zal ik hier uitleggen.
Door met je handen te werken en je hierin vrij en ontspannen te voelen ontstaat er verbinding met je gevoelens en gedachten. Ideeën ontstaan, er komt nieuwe energie vrij en je zult merken dat het kunstzinnig werken je dichter bij jezelf brengt. Zo kun je ontdekken dat jouw eigen werkstuk een verhaal vertelt over een (levens-) vraag of thema dat speelt.
Als kunstzinnig dynamisch coach kan ik je helpen inzicht te geven op je vraag of thema en door het kunstzinnig werken kunnen mogelijke veranderprocessen in gang gezet worden.

Het effect

Het vrij en creatief werken heeft een positieve werking op ons welbevinden.

Ontspannen werken.
Het creëren van een ontspannen sfeer zorgt ervoor dat je prettiger aan de slag kunt gaan met kunstzinnig werken. Dat kan voor iedereen wat anders betekenen. Voorbeelden zijn een fijn muziekje opzetten, vooraf mediteren of een wandeling maken. Samen kijken we elke keer wat het beste bij je past.
Daarnaast is het goed om te beseffen dat het gaat om authentiek te blijven en niet artistiek te zijn. Zo ben je vrij om vanuit je intuïtie, je eigen natuur, met de opdrachten van het coachtraject aan de slag te gaan en contact te maken met je ‘eigen ik’.

Bewustwording van levensthema’s.
Samen bespreken we je werk en kun je thema’s die in je leven spelen ontdekken. Voorbeelden hiervan zijn ‘grenzen verkennen’ of ‘omgaan met emoties’. Natuurlijk kan er ook iets anders duidelijk worden. Om dit verder aan te pakken en met kunstzinnig werken uit te werken, ontstaat er een ander bewustzijn over levensthema’s of levensvragen. Deze manier van kunstzinnig werken is fijn, want zo kan het zijn dat je beter leert omgaan met thema’s van het dagelijks leven.

Aanbod

Mijn aanbod is voor particulieren en bedrijven. De coaching sessies kan ik individueel aanbieden maar ook voor een kleine groep van maximaal 4 personen.

Werken vanuit verschillende onderwerpen en technieken
Je kunt kunstzinnig werken vanuit een eigen vraag of een thema, maar ik kan ook een bepaald onderwerp aanbieden. Je kunt aan de slag met een breed scala aan materiaal en technieken, dat kan schilder- of tekenmateriaal zijn. Of boetseren, schrijven of werken met collages en nog meer.
Samen bespreken we wat het beste bij jou past en op welke manier we een traject kunnen ingaan. Dat is altijd persoonlijk en met, zoals eerder beschreven, vele mogelijkheden. Een combinatie van natuur beleven en kunstzinnig werken is ook mogelijk.

Ervaring is niet nodig
Het uitgangspunt is in ieder geval dat je geen creatieve talenten of ervaring hoeft te bezitten.
Het gaat om het proces dat zich aandient. Ontdek dat je werk een verhaal vertelt over datgene waar jouw (levens)vraag ook over gaat.
Wat zich van binnen afspeelt laat zich aan de buitenkant door een kunstzinnig werkstuk zien. Met deze manier van werken en coachen kom je los van alleen denken, voelen of willen. Ze vormen één geheel en kunnen gaan stromen. Ik nodig je graag uit om het samen te ontdekken zodat je het zelf kan ervaren.

Tarief

De coachsessie van het maken van het kunstwerk, inclusief het materiaal en het nabespreken is € 75,00 per keer. De duur van zo’n complete coachsessie varieert van twee tot drie uur.

Wanneer je de voorkeur hebt om zelf in eigen tempo en tijd je kunstwerk thuis of elders uit te werken en wanneer je klaar bent met het maken van je kunstwerk, kunnen we samen deze nabespreken. Dit traject is € 40,00 per keer. De duur van zo’n gesprek is anderhalf tot twee uur.

Mogelijke andere financieringsvergoedingen

Wanneer je gebruik wilt maken van mijn aanbod zijn er mogelijk partijen die een deel van de kosten willen vergoeden. Zoals:

  • Werkgever
    Wanneer je een vraag hebt die werk gerelateerd is (of invloed heeft op jou werk), dan is het zeker de moeite waard om dit met jouw werkgever te bespreken. Vaak reserveert een werkgever een budget per medewerker voor coaching.
  • PGB
    Het is mogelijk dat budgethouders van een PGB gebruik kunnen maken van een jaarlijks verantwoordingsvrij bedrag waarmee andere uitgaven dan zorg gefinancierd kunnen worden.

Informatie

Voor vragen over dit aanbod of het maken van een gratis kennismakingsgesprek, neem dan geheel vrijblijvend contact met mij op.  Contact